Начало arrow Полезни съвети

Вход


Enter what you see:
This image contains a scrambled text, it is using a combination of colors, font size, background, angle in order to disallow computer to automate reading. You will have to reproduce it to post on my homepage
Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!
Полезни съвети
Как да почистим дограмата

Когато се замърси, обикновено ние сме принудени да намерим подходящия препарат за случая. Често клиентите ни питат какви препарати да използват. Алуминиевата и PVC дограма имат специално покритие, което ги предпазва от надраскване и могат лесно да се почистват, стига лаковото покритие да не бъде наранено. Трябва да внимаваме препаратите, които използваме да не разядат този предпазен слой. Универсалното средство, което е и на достъпна цена е AMB - с помощта на напоен с него памук се отстраняват всички петна по дограмата Ви.

 
Какво представлява т.нар. К–стъкло

Другото име, под което са известни е нискоемисионни стъкла. Представлява флуатно, прозрачно стъкло с кристално-бял отражателен оттенък и висока слънчева и топлинна защита. При вграждането им в стъклопакет се повишава топлинната изолация на стъклопакета и се изравнява близо до тази на PVC профила, като по този начин не се получава конденз и по самите стъкла. Те са едностранно обработени с метал-оксид (титаниево покритие). Слоят е устойчив на механична и химична обработка.

Продължава...
 
Клетъчни поликарбонатни плоскости
 Нека представим какво представлява поликарбонатът. Специфичната структура на плоскостта с въздушна междина, заедно с качествата на поликарбоната, осигуряват отлична термоизолация и превъзходна удароустойчивост. По външната си страна има отпресован слой, осигуряващ устойчивост на стареене, причинено от UV лъчи и атмосферното влияние. Материалът е подходящ за изработване на предпазни остъкления, които са изключително леки: използва се като покривна плоскост за остъклени зимни градини, топли връзки, капандури, тераси, басейни, навеси, душ кабини и др.
Продължава...
 
--------
 
Влага в жилищното помещение

Има твърде малко области в и около дома, за които да са изписани толкова много грешни неща и да се е дискутирало толкова много, както за проветряването на жилищните помещения.

Твърде плътни ли са нашите прозоречни контрукции? Задушаваме ли се в твърде уплътнени жилища? Или изхвърляме твърде много отоплителна енергия през неуплътнени прозорци? Защо специалистите не дават еднозначни препоръки ? Или физичните закони не допускат такива препоръки? Въпроси и въпроси, които изискват ясни отговори.

Продължава...
 
Отопление

Погрешно разположено отопление, заедно с недостатъчна вентилация може да бъде главната причина за поражения от влага.

За съжаление все още под понятието “прекъснато" (кратковременно) отопление се предлага един метод, при който помещенията се отопляват само тогава, когато се използват. При напускане на жилището сутрин отоплението се оставя на минимум (защита срещу замръзване). При прибиране вечер отопението се засилва. Повърхностните температури на стените при такова отношение са винаги много ниски. Достига ли топъл въздух такива стени, то е благоприятствано появяване на влага по тях, а също така и по прозорците.

Който иска да използва смислено отоплението си, трябва да има дори и в малко използвани помещения средна температура от 16 – 17о С.

За образуване на влага по стените са особено податливи ъгли и чупки, които не могат да бъдат обдухвани от топъл циркулиращ въздух. Една от причините за образуване на влага в областта на прозорците е незадоволителното обдухване на прозорците.

 
Проветряването

Газове, миризми, влага и вредни вещества определят не само физическото благосъстояние, но при извънредни ситуации водят до увреждания на човешкото здраве. Затова задача на проветряването е:

  • Да осигури качество на въздуха за здравословен климат в помещението;
  • Да избегне образуването на влага и мухъл чрез достатъчна циркулация на въздуха;
  • При наличие на отворени огнища (напр. камина) да осигури достатъчно количество въздух;
Продължава...
 

Facebook