Начало arrow Експлоатация

Вход


Enter what you see:
This image contains a scrambled text, it is using a combination of colors, font size, background, angle in order to disallow computer to automate reading. You will have to reproduce it to post on my homepage
Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!
Експлоатация

ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА И ПОДДРЪЖКА НА ДОГРАМИ ОТ ФИРМА НИДДО

Профилните системи за дограми са едни от върховите продукти по отношение на удобно обслужване, топлинна изолация, хидро изолация, звуко изолация и дълготрайност.

За да изпитате удоволствие от вашите врати и прозорци прочетете внимателно това упътване, което ще ви запознае с начините, по които да се грижите за тях и да ги използвате правилно.

Само тогава се запазват гаранциите, които са уточнени в договора за изработка.

1. СЛЕД МОНТАЖА НА ДОГРАМИТЕ
1.1. Почистване
Веднага след монтажа от крилата и касите трябва да се свали защитното фолио, а пресните отпечатъци от гипс и хоросан внимателно да се отстранят с гъба и вода.
Песъчинките от гипс и хоросан по структурата на профилите, както и по отводнителните отвори да се изсмучат с прахосмукачка. Твърдите строителни остатъци да се отстранят с дървена или пластмасова шпатула.
Крилата и касите, както и уплътненията да се зачистят с препарат с антистатик.
Стъклопакетите и гумените уплътнения да се почистят с препарат за почистване на стъкла или само с хладка вода.

1.2. Употреба на обкова
Всички врати и прозорци са с алуминиеви дръжки, за които да се внимава да не бъдат надраскани.
Функционирането на обкова за двуплоскостното отваряне ще се улесни, ако при отваряне и затваряне поддържате леко срещуположния край на крилото. Вратите с FERCO мартини се заключват с повдигане на дръжката нагоре.
Прозоречните крила, в зависимост от вида на обкова да се затварят винаги както следва:
- Затворено – дръжката вертикално надолу.
- Отворено – дръжката хоризонтално.
- За проветряване – дръжката вертикално нагоре – само когато крилото е с комбиниран обков.

2. ПОЧИСТВАНЕ И ГРИЖА ЗА ДОГРАМИТЕ

2.1. ВНИМАНИЕ! НЕ ТРЯБВА да почиствате НИКОГА с:
- инструменти с остри ръбове – ножове, метални шпатули, железни стърготини или жулеща страна на домакинските гъби;
- агресивни почистващи препарати и разтворители – нитроразредител, ацетон, киселини, лакочистител за нокти и други подобни.

2.2. Статично натоварване
При почистване на крилата и касите със суха кърпа PVC профилите се натоварват електростатично. Последицата е бързото им замърсяване и потъмняване. Затова при всяко почистване на стъклата обработвайте и пластмасовите профили с препарата съдържащ антистатик. Гумените уплътнения третирайте с вазелин два пъти годишно.

2.3. Поддръжка на обкова
Всички подвижни части на вашите врати и прозорци почти нямат нужда от поддръжка. Обаче езадължително да бъдат омаслени с машинно масло (несъдържащо киселина) поне два пъти годишно.3. РЕГУЛИРАНЕ НА КРИЛАТА НА ПРОЗОРЦИТЕ И ВРАТИТЕ

Всички ваши врати и прозорци могат да бъдат регулирани от обкова или от стъклопакета. Обаче никога не предприемайте регулиращи действия, а винаги се обръщайте към нас. В противен случай не носим отговорност за резултатите от намесата.

Тази инструкция е съгласувана с  индустриалните норми за функционирането и поддръжката на врати и прозорци от PVC, както и отговаря на изискванията на производителя им.

С пожелание за удоволствие от употребата на вашите дограми!

 

Facebook