Начало arrow Дограма arrow Обков и Аксесоари

Вход






Enter what you see:
This image contains a scrambled text, it is using a combination of colors, font size, background, angle in order to disallow computer to automate reading. You will have to reproduce it to post on my homepage
Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!
Обков и аксесоари

 

Когато човек реши, че е време да смени старата си дограма с нова, неминуемо се сблъсква с редица въпроси. Налага се да взема решения, за които няма достатъчно достоверна техническа информация, като е принуден да избира измежду многото предлагани на пазара профили, стъклопакети, обков и аксесоари. Ако попадне на добри професионалисти, почти е сигурно, че те ще му помогнат да направи най-добрия избор. За съжаление обаче, често се случва точно обратното. Клиентите не получават достатъчно изчерпателна информация, не могат да вземат най-правилното за тях решение и накрая се оказва, че са разочаровани от новата си и дори скъпа дограма.

Когато средствата се премерени за всеки от нас, е особено важно да изберем за себе си и за дома си точната дограма, която ще ни служи дълги години, при това ще ни икономиса от средствата за отопление. Всичко това ще внесе повече уют и най-вече удоволствие от използването на избраната дограма.

В крайна сметка, дограмата е съвкупност от профили, обков и стъклопакет, които при неправилно свързване в едно изделие и още повече при неправилен монтаж, губят изолационните си качества, не функционират правилно.

Изборът на дограма обикновено се свързва с вида на профила, от който е направена.

ПВЦ-дограмата има много добри топло- и звукоизолационни характеристики, чиито стойности растат с промяната на релефа, дебелината и броя камери на ПВЦ профила. и структурни фасадни системи, зимни градини и други конструкции.

Важна е ролята и на стъклопакета. Единичното остъкляване отдавна не се прилага в жилищното остъкляване, а обикновеното флоатно стъкло в двойния стъклопакет се заменя с нискоемисионно. Тенденцията е използване на така нар. всесезонни стъкла, които вложени по определен начин в стъклопакета, повишават топлотехническите характеристики на целия прозорец.

 

 

Удобството на дограмата зависи и от отваряемостта й, която от своя страна се определя от избора на механизми и обков.

Обковът често се подценява от крайните потребители, но той е от изключително значение за дългогодишното правилно функциониране на отваряемите части на един прозорец. Не трябва да се забравя, че неотваряемите крила на прозорците са по-евтини, но те не предлагат никаква функционалност и би било добре да се избягват. С поставянето на двуосов механизъм на отваряне се гарантира освен практичност и възможност за проветряване на помещенията. Ако сте пропуснали да поискате двуосово отварящи се механизми за прозорците си, то може да го направите и на по-късен етап.

 

 

Обковът осъществява връзката между крилото и касата на прозореца затова освен сигурен, той трябва да работи безотказно, да е лесен за поддръжка и експлоатация без разглобяване, а отделните елементи да се подменят безпроблемно. Новите системи за обков който влагаме позволяват лесно функциониране на всеки елемент, удобство и надеждност.С тях се избягват най-честите проблеми, свързани с обкова - провисване на крилото, следствие неправилно регулиран обков или пък неправилен монтаж на механизмите.



Ние предлагаме и всички допълнителни екстри - щори, противонасекомни мрежи, водоотвеждащи подпрозоречни дъски, подпрозоречни вътрешни первази, както и допълнителни вентилиращи системи. Тези аксесоари са неделима част от комфорта ни и не бива да се пренебрегват.

 

  • В надеждният обков не се използват в ролята на силови елементи пластмасови детайли. Това съвсем не е същото, както да се ползва ПВЦ, като профил за дограмата. Пластмасовите опори или оси се оказват “слабото звено” във веригата;
  • Добре проектираният обков не трябва да изисква усилие при използване. С други думи – при отваряне и затваряне на прозореца крилото трябва да се движи “като по масло”. Още повече, ако при отваряне/затваряне ви се налага да прилагате усилие, по този начин вие самите допринасяте за по-бързото износване и разрушаване на механизма;
  • нека и незабравяме,че е важно и задължително поне 1 път в годината да почистваме и смазваме обкова , защото и най добрите марки се нуждаят от поддръжка.

 

 

 

Обков - това е, както всички знаем, набора от детайли и механизми, осигуряващ  закрепването и начина на отваряне на подвижните части от дограмата. Надеждността на прозоречните конструкции зависи пряко от всяко винтче и закрепване. Ето защо изискванията за механичната износоустойчивост са много високи. Не бива обаче да се забравя за ергономията. Най-хубавото и надеждно закрепване не бива да наранява или затруднява собственика си, нито пък да загрозява дома с външният си вид.

Ние работим само с обков от най-добрите и доказали се във времето производители на обков и аксесоари за дограма като "СИГЕНИЯ" ,"МАКО'' и "РОТО''.

 

 
< Предишна

Facebook